• March 15, 2010

برنامه اتمی ایران

برنامه اتمی ایران

برنامه اتمی ایران 150 150 شوالیه پارسی
سی ان ان وگزارش جدیددرخصوص برنامه اتمی ایران

هیوسن: ایران دیگر نمی‌تواند مدعی غیرنظامی بودن برنامه اتمی‌اش باشد

عبدالقدیرخان؛ پدر بمب اتمی پاکستان

۱۳۸۸/۱۲/۲۴

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در شماره روز یکشنبه ۱۴ مارس، مطالب تازه و منتشر نشده‌ای از معامله ایران با پاکستان برای خرید دانش و وسایل مربوط به تهیه سانتریفیوژ و تولید بمب هسته‌ای به چاپ رسانده است.

«واشنگتن پست» می‌نويسد به سندی دست يافته که عبدالقديرخان، پدر بمب هسته‌ای پاکستان، حدود ۲۰ سال پيش نوشته و در آن تلاش دولت ايران برای خريد بمب هسته‌ای از اين کشور را توضيح داده است.

عبدالقديرخان در اين سند می‌گويد علی شمخانی، از بنيان‌گذاران سپاه پاسداران ايران، شخصاً برای معامله با پاکستان به اسلام آباد آمد و می‌افزايد در يک معامله بزرگ، پاکستان نقشه توليد بمب، قطعات سانتريفيوزها برای غنی‌سازی اورانيوم و فهرست مخفيانه فروشندگان اطلاعات وسايل مربوط به ساختار بمب هسته‌ای را در اختيار ايران قرار داد.

ماه گذشته محمود احمدی‌ن‍‍ژاد، رئيس جمهور ايران، يک بار ديگر گفت ايران خواهان دست يافتن به بمب هسته‌ای نيست و دولت پاکستان نيز گفته بود تا حال از معامله ايران با عبدالقديرخان بی‌اطلاع بوده است.

رابرت هيوسن، کارشناس نظامی در مرکز اطلاعاتی جينز، در مورد افشای اين سند از سوی «واشنگتن پست» به راديو فردا می‌گويد: «مقاله واشنگتن پست به طور مشخصی نشان می‌دهد عبدالقديرخان اطلاعات مربوط به خواست ايران برای خريد بمب را به مراجع اطلاعاتی کشورش منتقل کرده بود و اين خلاف اظهارات دولت پاکستان در تمام اين ۲۰ سال است که ادعا می‌کرد در اين باره چيزی نمی‌داند. اين موضوع به خصوص با توجه به تجديد رابطه دوستانه پاکستان با آمريکا باعث خجالت اين کشور شده است. از سوی ديگر ايران هم ديگر نمی‌تواند مدعی باشد که هدفش از برنامه هسته‌ای، غير نظامی است».

رابرت هيوسن همچنين در اين مورد که اطلاعات جديد چه تأثيری بر پاکستان خواهد داشت، می‌گويد: «ماجرای عبدالقديرخان در رابطه پاکستان با آمريکا باعث سرافکندگی است. مراجع اطلاعاتی آمريکا در سال‌های ۸۰ و ۹۰ توجه زيادی به فعاليت‌های او نداشتند و وقتی اطلاعات کامل‌تری در مورد معامله او با ايران به دست آمد، زمانی بود که آمريکا احتياج شديدی به همکاری پاکستان در مبارزه با تروريسم داشت پس سعی کرد اين موضوع را ناديده بگيرد. اکنون نيز پاکستان کشور ديگری است که سياست‌هايش با آن زمان فرق دارد و معاملاتی از اين دست با ايران تکرار نخواهد شد».